فلوکولانت:
فلوکولانت (Flocculant) که از نظر لغوی به معنای لخته کننده است برای جداسازی ذرات جامد موجود در آب استفاده زیادی دارد و کار خود را طی فرآیند فلوکولاسیون (لخته سازی) انجام میدهد.فلوکولانت ها پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا بر پایه پلی آکریل آمید هستند تجمع ذرات به تشکیل مجموعه در یک سوسپانسیون اشاره دارد و نشان دهنده مکانیسمی است که سبب بیثباتی سیستمهای کلوئیدی میشود. در طی این فرایند، ذرات در فاز مایع به یکدیگر میچسبند و به صورت خود به خودی خوشههای ذره ای نامنظم تشکیل میدهند. این پدیده همچنین به عنوان انعقاد یا انقباض شناخته میشود و چنین سوسپانسیونی نیز بیثبات است. تجمع ذرات میتواند با اضافه کردن نمکها یا یک ماده شیمیایی دیگر به نام کلاژن یا فلوکولانت ایجاد شود. بعضی از افراد بهطور خاص به جوش خوردگی اشاره میکنند هنگامی که تجمع توسط پلیمرها یا پلی الکترولیتها بهوجود میآید، در حالی که انعقاد در معنای وسیع تر استفاده میشود.با توجه به گروه های عاملی متصل به فلوکولانت ها این ماده به 3 دسته 1. آنیونی(بار منفی ـ وزن مولکولی بالاتر ـ ایجاد لخته سنگین) 2. کاتیونی(بار مثبت ـ در ساختار پلیمری نوع کاتیونی ، گروههای فسفونیوم، آمونیوم وسولفونیوم وجود دارد که دارای بار مثبت است.) 3. خنثی (بدون بار ـ از اصلیترین پلی اکریل آمیدهای خنثی میتوان پلی آکریل آمید و پلی اتیلن اکساید را نام برد.) تقسیم می شوند که معمولا برای تصفیه آب از فلوکولانت خنثی یا آنیونی استفاده می شود.فرمولهای مورد نیاز برای تولید فلوکولانت آنیونی بر پایه شیمی خاک و آب به دست میآیند. فلوکولانتهای آنیونی نسبت به فلوکولانتهای کاتیونی، ضرر کمتری به طبیعت میرسانند و برخی اوقات فرمولهای لخته کنندگان آنیونی به گونهای طراحی میشوند، که جلوی ضرر و زیان ناشی از لخته کنندگان کاتیونی را دفع کنند.
Flocculant
پودر فلوکولانت
کاربرد های فلوکولانت:
کاربرد در تصفیه اب:فرآیند تصفیه آب، نیاز است تا آب شفاف و زلال شود و تیرگی آن از بین برود. بدین منظور از این ماده شیمیایی در مخزن فلوکولانت استفاده میکنند که تیرگی و کدری آب را از بین میبرد و به حذف ذرات کوچک کمک میکند و همینطور در هزینه های تصفیه اب صرفه جویی میشود.
کاربرد درصنعت کاغذسازی
کاربرد دردر صنایع غذایی و بهداشتی
کاربرد در حفاری های نفتی
کاربرد در صنایع معدنی
ایمنی:
فلوکولانت آنیونی ضرری برای سلامتی ندارند و اگر در تماس با چشم باشند ممکن است باعث ایجاد سوزش شود و در صورت تنفس باعث سوزش ریه شود.
در صورت حمل و نگهداری در ظروف استیل، فایبرگلاس، پلاستیکی و شیشه ای با بشکه اپوکسی نگهداری شود. از ظروف آهنی و مسی و آلومینیومی برای نگهداری استفاده نشود.