مقالات تجهیزات پزشکی و مواد شیمیایی

سولفوریک اسید

سولفوریک اسید

سولفوریک اسید:

اسید سولفوریک که در گذشته جوهر گوگرد خوانده می‌شد، نوعی اسید معدنی است که از عناصر گوگرد، اکسیژن و هیدروژن تشکیل می‌شود و فرمول شیمیایی آن H2SO4 است.

این ماده یک مایع بی‌رنگ، بی‌بو، و با گرانروی بالا است که در آب انحلال پذیر بوده و واکنش ترکیب شدن آن با آب بسیار گرمازا است.

اسید سولفوریک با فرایندهای مختلفی تولید می‌شود، از جمله: فرایند تماسی،فرایند اسید سولفوریک مرطوب فرایند محفظه سربی. اسید سولفوریک برای نخستین بار توسط زکریا رازی کشف شد.این ماده از مولکول‌هایی شامل یک اتم گوگرد، چهار اتم اکسیژن و دو اتم هیدروژن ساخته شده‌است. سولفوریک اسید، یکی از مهم‌ترین مواد شیمیایی صنعتی است که با استفاده از فرایند مجاورت تولید می‌شود.

در مرحله نخست گوگرد در مجاورت اکسیژن ، اکسید شده و گوگرد دی اکسید به دست می‌آید: S(s) + O2(g) → SO2(g) (1 در مرحله بعد گوگرد دی‌اکسید در مجاورت یک کاتالیزگر و در واکنش با اکسیژن اضافی به SO ۳ اکسیده می‌شود: SO2(g) + O2(g) → SO3(g) (2 اسید سولفوریک با اجسامی که در آن ها فلز وجود دارد و با فلزات سریعا واکنش می دهد و مثل تمامی عناصر شیمیایی هرچه دما بیشتر باشد میزان و سرعت واکنش نیز افزایش پیدا می کند.

واکنش شیمیایی اسید سولفوریک با اجسام فلزی دارای یک استثناء می باشد، چون که این اسید بسیار قوی بر روی فلزات جیوه و سرب هیچ اثری ندارداسید سولفوریک . اسید سولفوریک

کاربرد های اسید سولفوریک:

. تولید مواد شوینده . رزین های مصنوعی . مواد رنگی: رنگ،جوهر چاپ نایلون های رنگی . کاتالیزور های نفتی . اسیدی سازی چاه های نفت . کاهش الومینیوم . تصفیه اب . کود سولفات المینیوم . کود سوپر فسفات المینیوم .

صنایع فولاد اهن و استخراج فلزات مس،سرب و روی . در صنعت کاغذ جهت کنترل pH و تصفیه کاغذ . تصفیه روغن موتور . در صنعت چرم سازی . لوله فاضلاب و شستشوی کاشی . باتری ها . صنایع تولید مواد شیمیایی . ساخت و تولید فیلم های عکاسی

اخطار:

این اسید یک اسید قوی و خورنده است که بلع و تنفس ان بسیار خطرناک بوده و باعث اسیب در بافت های مورد تماس و اسیب به مجاری تنفسی وتنگی نفس خیلی شدید میشود.

در صورتی که با پوست تماس پیدا کند باعث سوختگی شدید پوست میشود.حتما هنگام کار با این ماده نکات ایمنی را رعایت و از دستکش و لوازم ایمنی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.