مقالات تجهیزات پزشکی و مواد شیمیایی

سولفات سدیم

سولفات سدیم

سولفات سدیم:

سولفات سدیم | Sodium Sulfate سدیم سولفات نمک سدیم سولفوریک اسید است. در صورتی که بی‌آب باشد کریستالی سفید با فرمول Na2SO4 تشکیل می‌دهد که آن را تنادریت نیز می‌نامند و هنگاماب پوشی به فرمول Na2SO4·10H2O (دکاهیدرات) تبدیل می‌شود که به آن نمک گلوبر نیز می‌گویند.

جامد دیگری از آن هپتاهیدرات(Na2SO4·7H2O) است. با تولید سالانه ۶ میلیون تن از پرمصرف‌ترین مواد شیمیایی است. به نام های دیگر این ماده میتوان به همچون سدیم سولفات ، نمک اسید سولفوریک و تنادریت اشاره کرد. این ماده در تولید مواد شوینده و تهیه خمیر کاغذ کاربرد دارد.

معمولاً در طبیعت به شکل دکاهیدارت یافت می‌شود. سدیم سولفات یکی از عمومی‌ترین مواد بسیاری از آب‌های معدنی همانند آب دریا می‌باشد، همچنین سولفات در ریزش‌های جوی وجود داشته و یکی از اصلی‌ترین محلول‌های موجود در برف و باران می‌باشد.

بسیاری از دریاچه‌های شور در سرتاسر دنیا مقادیر مختلفی سولفات سدیم دارند. این ماده از نظر شیمیایی بسیار پایدار است.

کاربرد ها:

شیشه سازی: سولفات سدیم مانع از به وجود آمدن سفیدی توسط شیشهٔ مذاب در طی پالایش می‌شود. سولفات سدیم به عنوان عامل استخراجی در شیشهٔ ذوب شده عمل می‌نماید و موجب حذف حباب‌های کوچک هوا در فرایندهای دمیدن و قالب‌سازی شیشه می‌شود.

دارو سازی، بافندگی، مواد شوینده صنایع شیشه سازی صنایع پودر شوینده و پاک‌کننده صنایع بافندگی و صنعت رنگرزی صنایع نظامی ,عکاسی سولفور سدیم صنایع کاغذ ( کاغذ کرافت ) و ….:سولفات سدیم کاربرد فراوانی در صنعت کاغذ و چوب (پالپ چوب) در فرایند کرافت (فرایند سولفات) به منظور تولید پالپ چوب دارد و به‌طور گسترده در ساخت کاغذ و برخی از مواد ساختمانی استفاده می‌شود.

اخطار:

سدیم سولفات به عنوان یک ماده غیر سمی شناخته شده است اما در هنگام کار با این ماده نکات ایمنی را رعایت فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.