مقالات تجهیزات پزشکی و مواد شیمیایی

اسید سولفامیک

سولفامیک

اسید سولفامیک:
سولفامیک اسید (Sulfamic acid با فرمول شیمیایی H۳NSO۳ یک ترکیب شیمیایی است و به صورت جامد کریستالی سفید رنگ است. که جرم مولی آن ۹۷٫۱۰ g/mol می‌باشد.به صورت بی رنگ و محلول ک یک اسید نسبتاً قوی است که به راحتی نمک سولفامات را تشکیل می دهد و همینطور بی بو و غیر سمی است و در اب کاملا محلول است. از جمله نام های دیگر میتوان به سولفامیدیک اسید، آمیدوسولفونیک اسید، آمیدوسولفوریک اسید اشاره کرد.

کاربرد ها:
در تولید سیلیکات سدیم و سولفات المینیوم کاربرد دارد. به عنوان کاتالیزور فرآیند استری سازی در صنعت داروسازی برای ساخت و تولید بسیاری از داروهای درمانی استفاده می شود.در صنعت رنگ و رزین برای تولید رنگدانه و رزین مورد استفاده است. درصنایع تولید رنگدانه برای ازبین بردن یون نیتریت اضافی وبه منظور حذف خوردگی و سنگ آهک در صنایع سرامیک سازی مصرف می شودبه عنوان منعقد کننده رزین های اوره-فرمالدئید به کار می رود.در ساخت کاغذ و بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده می گیرد، در این صنعت از این محصول برای جلوگیری کردن از تجزیه خمیر کاغذ در دمای بالا استفاده می شود.از اسید سولفامیک به عنوان جرم زدای بسیار قوی در تجهیزات صنعتی استفاده می کنند. زیرا سولفامیک اسید پاک کنندگی کامل از لحاظ شیمیایی را می تواند انجام دهد .اگر دوز بالایی از سولفامیک اسید در سیستم استفاده شود، اثر مخربی بر فلزات سیستم نمیگذارد و رسوبات موجود در سیستم را پاک می کند.

عوارض:
با تنفس بلع و گوارش این ماده احساس سوزش ، سرفه ، سرگیجه ، سردرد ، التهاب هنجره و تنگی نفس تهوع و استفراغ همراه است.و در هنگام سوختن گاز های سمی تولید میکند.و در صورت تماس با چشم ها باعث سوختگی شدید همراه با قرمزی، تورم، درد و تاری دید می شود. آسیب دائمی از جمله نابینایی نیز محتمل است.

این ماده اشتعال زا نیست ولی در صورت آتش گرفتن برای خاموش کردن آن از موادی چون دی اکسید کربن، آب یا پودر های اطفاء حریق استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.